Lisää liikettä! Reserviläisurheiluliiton historiikki

49,00  sis. alv

Brands:kirjat

Kuvaus


Reserviläisurheiluliiton historiikki nyt tarjoushintaan 29,90€

Osta omasi pois pian! Tarjous voimassa elokuun loppuun tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

 

 

Pekka Majuri: Lisää liikettä! Reserviläisurheiluliitto 1970-2020

RESULin historiikki.

Reserviläisurheiluliitto perustettiin joulukuussa 1970 hoitamaan Reserviupseeriliiton ja Reservin Aliupseerien Liiton yhteistä urheilutoimintaa. Reserviläisurheiluliiton historia ei kuitenkaan ala uuden liiton perustaneiden reserviläisjärjestöjen historiasta. Virallisesti sotilasurheilusta säädetiin ensi kerran Suojeluskunta-asetuksessa elokuussa 1918. Tavoitteena oli reserviin kuuluvien ja asepalvelukseen tulevien fyysisen kunnon vaaliminen. Tästä lähtökohdasta kirja on katsaus Suomen reserviläisurheolu koko 100-vuotiseen historiaan.

Suojeluskuntien urheilutoimintaa jatkoivat ansiokkaasti reservin upseerien ja aliupseerien liitot, kunnes ne vuonna 1970 päättivät perustaa urheilua varten oman erityisjärjestön, Reserviläisurheiluliiton. Tämä kirja on läpileikkaus Reserviläisurheiluliiton toiminnasta suomalaisten reserviläisten liikunta- ja ampumaharrastuksen kehittäjänä ja edunvalvojana sekä Puolustusvoimien yhteistyökumppanina reserviläisten fyysisen toimintakyvyn kehittämisessä.

Katsaus liiton toiminnan viiteen vuosikymmeneen antaa esimerkillisen kuvan suomalaisesta selviytymistarinasta. Hankalinakaan hetkinä ei ole jääty tuleen makaamaan, vaan vahva usko oman toiminnan oikeutukseen on kantanut liiton johtoa ja toimijoita vaikuksien kautta voittoon.

Kirja on samalla tarina vapaaehtoisen maanpuolustuksen suuresta merkityksestä isänmaamme parhaaksi. Liiton ja sen jäsenjärjestöjen palkatun henkilöstön ohella suuri joukko aktiivisa ja osaavia vapaaehtoisia on pannut itsensa likoon tavalla, joka hakee vertaistaan.

Kirjan nimi Lisää liikettä! tiivistää osuvasti juhlavuottaa viettävän Reserviläisurheiluliiton ydintehtävän. Samalla se on kehotus meille kaikille, ja ennen kaikkea nuorille reserviläisille, pitää huolta fyysisestä toimintakyvystämme.

Liiton juhlavuoden tunnus osuu naulan kantaan  RESUL 50 VUOTTA, HISTORIA TEKEE TULEVAISUUTTA. (takakansiteksti)

 

Painopalvelut Yliveto, 2020

Kirja on kovakantinen ja siinä on 278 sivua.

Brand

kirjat

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lisää liikettä! Reserviläisurheiluliiton historiikki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *